Remišová büntetésének helyt adtak a smeres alkotmánybírók

Veronika Remišovát (OĽaNO) a parlament összeférhetetlenségi bizottsága büntette meg, amiért vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel egy pribylinai vikkendházat. Ő az Alkotmánybírósághoz fordult, amely pedig most a bizottsági határozatnak adott helyt.

Remišová büntetésének helyt adtak a smeres alkotmánybírók
Veronika Remišová - archív felvétel (TASR)

Remišová azzal érvel, hogy a vagyonnyilatkozatról szóló parlamenti formanyomtatvány utasításai alapján járt el, igazságtalannak tartja a döntést.

"Az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy a rossz űrlap ellenére ez az én hibám. Igazságtalannak tartom a döntést, mivel a három bíróból, aki a döntést meghozta, ketten a Smer korábbi parlamenti képviselői, akik csak átvették parlamenti kollégáik érvelését" - szögezte le.

Közölte azt is, hogy emiatt az Európai Emberjogi Bírósához fordul az ügyben.

Emlékeztetett arra, hogy erre a hétvégi házára még a politikába való érkezése előtt kereste meg a pénzt, éppen ezért nincs rá oka, hogy azt eltitkolja. Elmondta azt is, hogy a parlamenten kívül benyújtott vagyonnyilatkozatában fel van tüntetve az épülőfélben lévő ház. 

"Más politikusoktól eltérően, akiknek különböző cégekben, családtagjaik vagy strómanjaik nevén van elrejtve vagyonuk egy része, nekem mindenem a nevemen van, és a vagyonnyilatkozatom áttekinthető" - mondta.

(TASR)