Remišová felfüggesztené Kolíkovát és társait

2021. augusztus 31. - 08:17 | Belföld

Noha a Za ľudí elnöke ezt felfüggesztésnek hívta, de nevükön nevezte a "gyerekeket". 

Remišová felfüggesztené Kolíkovát és társait

Veronika Remišová felfüggesztené a Mária Kolíková vezette képviselők csoportjának tagságát. Ezt azzal indokolta, hogy a parlamenti frakciójuk bizonyos tagjai a párt elnökségének háta mögött konkurens pártokkal egyeztetnek a saját pártjuk elleni fellépésről.

"A Kolíková körül csoportosulók már hónapok óta igazolják, hogy nem érdekük a Za ľudí előrelépése, illetve a párt programjának megvalósítása" - szögezte le, majd kiemelte, hogy más pártokkal arról egyezkednek, hogyan távozhatnának a Za ľudí-ból, és őrizhetnék meg egyúttal jelenlegi pozícióikat. Úgy vélekedett, ez a párt alapszabályával ellentétes viselkedés, és olyan még nem volt, hogy egy pártelnök Szlovákiában ilyen esetben nem lépett közbe.

Javaslata hét párttisztviselőt érint, és szavai szerit hamarosan összeül ez ügyben az elnökségük.

Emlékeztetett, hogy Kolíková nyilvánosan is az ötödik koalíciós partnerként tekint magukra, és ekként tárgyal a koalíció bizonyos tagjaival. Hozzátette, nem érdemes húzni-halasztani ezt az állapotot, melyben senki nem tudja, hogyan tovább.

"A párt, illetve az elnökség tagjainak nagy része egységes és szeretné folytatni a programunk megvalósítását. Nem pedig folyamatosan egy olyan kis csoport támadásaival és beteljesületlen ambícióival foglalkozni, amely mindenki számára érthetetlen indokból konfliktust gerjesztett a párton belül" - húzta alá.

(TASR)