Remišová felszólította Čaputovát, hogy egyértelműen támogassa a kötelező oltást

2021. december 7. - 15:07 | Belföld

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes felszólította Zuzana Čaputová államfőt, hogy egyértelműen álljon ki a COVID-19 betegség elleni kötelező oltás mellett.

Remišová felszólította Čaputovát, hogy egyértelműen támogassa a kötelező oltást
Fotó: TASR

A Za ľudí párt jövő évtől kötelezővé tenné az oltást legalább a 60 évnél idősebbek számára.

"Az aktuális szabályok, legyen szó akár a COVID automatáról, akár a lockdownról, nem tekinthetők sem hosszú távú, sem fenntartható megoldásnak. A lakosság minél nagyobb hányadának átoltását tekintik a világjárvány megoldásának szerte a világon, függetlenül a társadalmi berendezkedéstől" - közölte Remišová, hozzáfűzve: ebben egyetért minden fejlett ország.

A Za ľudí párt tagjai tudatosítják a téma érzékenységét, de egyszersmind felhívják a figyelmet a COVID-19 okozta halálesetek magas számára. Úgy vélik, mindent meg kell tenni az emberek életének és egészségének védelme érdekében. Remišová szerint ezért is kellene az államfőnek világosan és egyértelműen támogatnia a kötelező oltás bevezetését.

"A folyton ismétlődő lezárások nem jelentenek megoldást" - hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes, rámutatva, hogy a lockdown tönkreteszi a gazdaságot, munkahelyeket szüntet meg és negatív hatással van a társadalomra is.


(TASR)