Remišová hétfőn lemond, ha Matovič ezt addig nem teszi meg!

2021. március 28. - 13:10 | Belföld

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke ismét kijelentette, hogy hétfőn lemond kormányalelnöki posztjáról, amennyiben Igor Matovič marad a kormányfő, vagy amennyiben nem négypárti koalícióként folytatják.

Remišová hétfőn lemond, ha Matovič ezt addig nem teszi meg!

Remišová a Facebookon közölte, hogy továbbra is tartja magát ahhoz, amit korábban mondott, és ha nem történik még ma változás, akkor hétfőn benyújtja lemondását az informatizációért felelős kormányalelnöki posztról, mivel a kormányválságot nem lehet tovább húzni. Ez lényegében azt jelentené, hogy az SaS után a Za ľudí is távozik a kormányból, mivel másik miniszterük, Mária Kolíková már a hét elején lemondott.

A pártelnök szerint az embereket nem érdekli, hogyan tologatják a miniszteri székeket a kormányban, ellenben az, hogy mi lesz az oltásokkal, hogyan támogatja a kormány a beruházásokat, a munkahelyek megtartását, vagy épp hogy miként képzelik el a jövőt a Covid-válság után.

"Az utolsó pillanatig harcoltam ezért a koalícióért" - szögezte le, hozzátéve, hogy 12 év után ez valóban az első kormány, amelyik mellett a rendőrség szabad kezet kapott.

"Az első kormány, amely alatt a korábbi botrányokat valóban kivizsgálják, amelyekről korábban az ellenzékből is annyiszor figyelmeztettem. A kormány, amely elkezdte lebontani az ún. mi embereink politikáját. A kormány, amelynek regnálása alatt átmentek a korrupcióellenes törvények, melyekre büszke vagyok. A kormány, amely megkapta az esélyt arra, hogy visszaadja Szlovákiát az embereknek" - húzta alá.

Emlékeztetett, hogy számára ez azért is ennyire fontos, mert még egy kormány a Smer vagy annak leágazásai nélkül bizonyára nem alakulhat. Magyarázatot adott arra, hogy a média túlságosan is diplomatikusnak titulálta őt a jelenlegi kormányválságban. "Ha szeretnénk visszahozni a tisztességet a politikába, mi magunk sem viselkedhetünk tisztességtelenül, alantasan vagy durván" - közölte.

Végezetül hangsúlyozta, továbbra is bízik benne, hogy hasonlóképp gondolkodnak a többiek is a koalícióban és hogy az új miniszterelnök hamarosan bemutathatja új kormányát a köztársasági elnöknek.

(parameter)