Remišová: a lockdown csak elodázza a szenvedést, az oltás az egyetlen megoldás

2021. november 24. - 11:55 | Belföld

A szigorú intézkedések az oltottak számára hozott engedmények nélkül jelentősen csökkentheti az oltási hajlandóságot, ami csak rontana a Szlovákia helyzetén – írta a közösségi oldalán Veronika Remišová (Za ľudí) régiófejlesztésért, beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes az intézkedések szigorításával kapcsolatban.

Remišová: a lockdown csak elodázza a szenvedést, az oltás az egyetlen megoldás
Veronika Remišová (Fotó: TASR - archív)

Remišová szerint a lockdown csak néhány hónappal elodázza a szenvedést, egyetlen célja a túlterhelt kórházak jelenlegi helyzetének enyhítése.

„A korona jövőre is biztosan velünk marad. A lockdown nem megoldás, csak egy átmeneti és rövid távú, ráadásul rendkívül költséges intézkedés, amely néhány hónappal későbbre tolja a mostani helyzetet. Mivel nem akarjuk az állandóan visszatérő járványhullámokat, szisztematikus megoldásra van szükség, ami az oltás” – emelte ki.

A miniszter szerint az egyetlen hosszú távú megoldás az oltás, éppen ezért azt szeretné, hogy az intézkedések növeljék az oltási hajlandóságot, és megkönnyítsék a beoltottak életét. Kiemelte, éppen ők azok, akik védik a kórházakat és a munkahelyeket.

Remišová hozzátette, támogatni kell a konstruktív és észszerű intézkedéseket. Az iskolákkal kapcsolatban megjegyezte, azokat utoljára kell bezárni és elsőként kinyitni.

„Azt fogom szorgalmazni, hogy az iskolák nyitva maradjanak. Láttuk tavaly, hogy nem kárpótolják a diákokat azzal, hogy anyagi kártérítést adnak nekik. Az év során elszenvedett veszteségeket nem lehet kompenzálni. Az iskoláknak nyitva kell maradniuk" - fogalmazott.

Remišová azzal kapcsolatban is kifejtette véleményét, hogy a fertőzés elsősorban a munkahelyeken terjed, ezért azt akarják, hogy azok OTP-üzemmódban működjenek és legalább hetente kétszer teszteljék azokat az alkalmazottakat, akik nincsenek beoltva.


(TASR)