Remišová: Matovič nem könnyíti meg, hogy a kormány egyben maradjon

2021. március 12. - 08:28 | Belföld

Veronina Remišová, a Za ľudí elnöke szerint ő mindent megtesz, hogy a kormánykoalíció a jelenlegi felállásban folytassa, Igor Matovič kormányfő azonban ezt szerinte nem könnyíti meg.

Remišová: Matovič nem könnyíti meg, hogy a kormány egyben maradjon
Veronika Remišová (Archív felvétel)
Kapcsolódó cikk:
Bár csütörtök délután még arról beszéltek a politikusaink, hogy vége a kormányválságnak, estére úgy néz ki, mégis meggondolták magukat

Remišová erről a Joj TV csütörtök esi politikai vitaműsorában beszélt, melyből a Sme.sk idézett. Úgy véli, nem létezik ideális kormány, így a mostani sem az, ugyanakkor meg kell tanulni okulni a hibákból.

Marek Krajčí lemondásának bejelentése kapcsán azt mondta, nem tudja elképzelni az önreflexió magasabb szintjét, mint amikor egy miniszter lemond. Hozzátette, törekedni kell rá, hogy zökkenőmentes legyen a vezetés átadása a minisztériumnál.

A leendő egészségügyi miniszter személye még nem ismert, ugyanakkor Remišová leszögezte, hogy a tárca az OĽaNO-é, és bízik benne, hogy felelős személyt jelölnek a posztra.

Igor Matovič csütörtökön azzal öntött olajat a tűzre, hogy még mielőtt a koalíciós pártok vezetői kiálltak volna, hogy közös nyilatkozatot adjanak a kormányválság végéről, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Krajčí nem távozik rögtön, csak azután, hogy elkezdték nagyban oltani az embereket a Szputnyik vakcinákkal.

(Sme.sk)