Remišová megfelelő lenne Kiska utódjának?

2020. június 12. - 14:52 | Belföld

Az exállamfő által alapított Za ľudí igazságügy-minisztere, Mária Kolíková szerint igen.

Remišová megfelelő lenne Kiska utódjának?
Veronika Remišová (Archív felvétel)

Veronika Remišová jelenleg az invesztíciókért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi funkciót látja el. 2016-ban még az OĽaNO listavezetőjeként került be a parlamentbe, a ciklus végeztével azonban csatlakozott Andrej Kiska pártjához. Kiska a választások után lényegében visszavonult, hosszú ideje nem lehet hallani felőle, csak azt tudni, hogy a pártelnöki funkcióért a Za ľudí kongresszusán vélhetően már nem indul újra.

Mária Kolíková jó jelöltnek tartaná Kiska utódjaként Remišovát, egyúttal megerősítette, hogy ő maga nem készül indulni a pozícióért. "Teljes komolysággal érzékelem, mennyi - és nem könnyű - munkát végez Veronika Remišová azóta, hogy Andrej Kiska megbízta őt a párt képviseletével. Úgy látom, nagyon lelkiismeretesen és felelősséggel fogott neki" - vélekedett.

Éppen ez teszi Remišovát Kolíková szerint a legrátermettebbnek arra, hogy átvegye az elnöki funkciót Kiska után. A párt alelnöke, Juraj Šeliga kapcsán viszont elmondta, hogy nem tekinti lezártnak az új elnökről szóló vitát a párton belül, mivel az igazságtalan is volna vele szemben.

A Za ľudí közgyűlése várhatóan július végén vagy augusztus elején dönt majd a párt új vezetéséről. A pontos dátumról az elökség dönt. Šeliga korábban közölte, nem zárja ki, hogy indul. Kettejükön kívül ugyanakkor más neve még nem merült fel.

(TASR)