Remišová méregdrága villát vett Ausztriában, a Hlas szerint van mit megmagyaráznia

2023. szeptember 18. - 12:24 | Belföld

Martin Dorčák (Hlas), Peter Pellegrini és Richard Raši volt tanácsadója szerint Veronika Remišovának (Za ľudí) magyarázatot kellene adnia arra, miből is finanszírozta ausztriai villáját – írja a Čas.sk.

Remišová méregdrága villát vett Ausztriában, a Hlas szerint van mit megmagyaráznia
Fotó: TASR

Az osztrák ingatlan-nyilvántartási kivonat szerint a Kittseeben lévő villa beépített területe 286 négyzetméter, és összesen 840 négyzetméternyi területen fekszik.

Dorčák szerint Remišováék 2022 szeptemberében írták alá az adásvételi szerződést a házra, az ingatlan-nyilvántartási kivonat szerint pedig Veronika Remišová a vásárlásra 546 ezer eurónyi jelzáloghitelt vett fel egy osztrák bankból. Dorčák felszólította a Za ľudí elnökét, hogy nyilvánosan adjon magyarázatot az épület finanszírozására.

„Amennyiben Remišová több mint félmilliós jelzáloghitelt vett fel, akkor az 5 százalékos kamat és 30 éves törlesztőidő mellett havi 3 ezer eurós törlesztőrészletet jelent. Emellett nem tudjuk, a jelzáloghitelen kívül mennyit fizetett még a villáért, és mennyibe kerül még a felújítás” – magyarázta Dorčák, aki szerint ekkora összeg havi befizetése még a képviselők vagy a miniszterek számára sem jelentéktelen tétel. Hozzáteszi: a parlament oldalán nyilvánosságra hozott vagyonbevallás szerint Remišováék tulajdonában van három pozsonyi lakás, egy hétvégi ház a Tátrában, valamint egy lakás Belgiumban.


(Čas.sk)


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: