Remišová nem akarta alelnöknek az ellenfelét

2020. augusztus 10. - 08:57 | Belföld
Remišová nem akarta alelnöknek az ellenfelét
Veronika Remišová

"Azt szeretném, hogy modern, középen lévő európai párt legyünk. Ilyen alternatíva még nincs a szlovákiai politikában. Remélem, hogy annak a szakértői potenciálnak, ami nekünk van, egy igazán erős párttá válunk" - jelentette ki beszédében Remišová, akinek a joga volt alelnököket javasolni.

Ezt meg is tette, viszont nem volt köztük alulmaradt ellenfele, Miroslav Kollár, ami többek nemtetszését kiváltotta a Nový Čas szerint. Köztük voltak a párt olyan ismert arcai, mint Juraj Šeliga, Jana Žitňanská, Marek Hattas vagy Tomáš Valášek.

Remišová a jelenlegi alelnökök, Juraj Šeliga, Jana Žitňanská, Vladimír Ledecký és Michal Luciak mellett három továbbira tett javaslatot: Mária Kolíková (igazságügy-miniszter) és Viera Leščáková és Miriam Šuteková.

A kongresszus szünetében viszont úgy néz ki, sikerült meggyőzni őt arról, hogy legalább az elnökségbe javasolja Kollárt. Szóvivője később azt állította, hogy korábbi álláspontján a vitát követően változtatott.

Kollár nem kívánt nyilatkozni a sajtónak a párton belüli szembenállásról, amit már Kiska is felvetett a beszédében. "Örülök annak, hogy bemutathattam a küldötteknek a víziómat. Elfogadom, hogy Veronika jövőképét választották, neki pedig joga van a párt szerveit úgy felállítani, ahogy szeretné. Ez az ő jogköre, ezzel átveszi a felelősséget a párt irányításáért és jövőjéért. Nekem nincs miért távoznom a párttól, ez az én pártom is, amelybe egy évnyi energiát fektettem" - fogalmazott.

(Nový Čas)