Remišová szerint egyértelmű, mi Fico terve Szlovákiával

2022. augusztus 14. - 17:59 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke tudja, hogy az ő egyetlen mentsvára a jogállamiság folyamatos aláásása és a munkájukat végző bűnüldöző szervek lekicsinylése. Így reagált Veronika Remišová (Za ľudí) Robert Fico szavaira.

Remišová szerint egyértelmű, mi Fico terve Szlovákiával
Veronika Remišová (TASR)

Remišová szerint egyértelmű, mi Fico terve Szlovákiával. „Azt akarja, hogy abbahagyják a jelöltjeik elleni vádemelést, meg akarja tisztítani a rendőrséget a becsületes nyomozóktól, megszüntetni a Speciális Ügyészséget és a Specializált Büntetőbíróságot, és azt akarja, hogy ismét csak „smeres csatlósokat” ültessenek be mindenhova, hogy mindannyian büntetlenül lophassanak az államtól“ – fejtette ki. Azt mondja, hogy Fico „hazudik a nyomozókról és a folyamatban lévő eljárásokról“.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Smer-SD elnöke igazat is mondott, nevezetesen, hogy a leendő kormánynak minden erejét a fellendülési tervből és az új európai alapokból származó hatalmas pénzcsomagra kell összpontosítania. „Pontosan ez az oka annak, hogy Fico és Pellegrini mindent megtesz, hogy hatalomra kerüljön” – mondta Remišová.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter leszögezte, pontosan azt teszik, amit a választások előtt ígértek az embereknek. Példaként közölte, hogy nem lopnak és nem vesznek fel kenőpénzt, ezért tartják őket „a rendszer hibájának“. A közösségi oldalon kijelentette, nincs más választásuk, mint megállítani a maffia nyomását.

TASR