Remišová szerint fokozatosan visszaállhat a gazdaság a régi kerékvágásba, Pellegrini viszont attól tart, hogy a számok már nagyon rosszak

2020. május 17. - 16:24 | Belföld

A Za ľudí képviselője, Veronika Remišová szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek ismét hozzászokjanak az iskolába járáshoz. Peter Pellegrini (Smer-SD) arra szólította fel a kormányt, hogy intenzívebben foglalkozzanak a gazdasági megoldásokkal, mert annak helyzete egyre rosszabb. Remišová és Pellegrini az RTVS O 5 minút 12 című politikai műsorának vendégei voltak vasárnap.

Remišová szerint fokozatosan visszaállhat a gazdaság a régi kerékvágásba, Pellegrini viszont attól tart, hogy a számok már nagyon rosszak
Fotó: RTVS

Remišová támogatja a koronavírus-járvány megfékezése céljából hozott intézkedések fokozatos enyhítését, például ami az iskolák újranyitását illeti.

„A szociálisan hátrányos helyzetű, illetve a marginalizált csoportokból érkező gyerekeknél látjuk elsősorban, hogy számukra bármilyen kiesés akár féléves hiányosságot is eredményezhet az ismeretszerzésben. Nagyon szükséges lehetővé tenni a gyerekek számára, hogy ismét visszaszokjanak az iskolába járáshoz, és bekapcsolódjanak a tanulási folyamatba” – mondta a beruházásokért és digitalizálásért felelős miniszterelnök-helyettes, majd hozzátette, ez az intézkedés segítene a szülőknek is visszatérni a munkahelyükre.

Remišová szerint fokozatosan visszaállhat a gazdaság is a régi kerékvágásba, és mivel közeledik a turistaszezon, gondolni kell azokra a vállalkozókra is, akik a turisztikai ágazatban dolgoznak.

Pellegrini pozitívan értékelte a járvány megfékezését célzó intézkedések fokozatos enyhítését, de egyúttal figyelmeztetett, hogy ami a gazdaságot érintő számokat illeti, kezd nagyon rossz lenni a helyzet. A korábbi miniszterelnök felszólította a kormányt, hogy kevesebbet foglalkozzanak a koronakrízis megoldásával egészségügyi szempontból, és inkább koncentráljanak a gazdaság fellendítésére.

Az exkormányfő aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az otthoni karantén betartásának ellenőrzésére szolgáló alkalmazás valószínűleg még három hét elteltével sem lesz teljesen működőképes.


(TASR)