Remišová szerint Kollár öngólt rúgott, de ez az ő személyes problémája, nem pedig a koalícióé

2020. július 8. - 12:51 | Belföld

Veronika Remišová (Za ľudí) régiófejlesztésért és  beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a Boris Kollár (Sme rodina) házelnök diplomamunkája körül kialakult botrány egyedül az ő személyes problémája, nem pedig a kormánykoalícióé.

Remišová szerint Kollár öngólt rúgott, de ez az ő személyes problémája, nem pedig a koalícióé
Fotó: TASR

Remišová kiemelte, a Za ľudí tagjai egyetértenek abban, hogy az egyik koalíciós partner botránya miatt nem fognak távozni a koalícióból.

A miniszterelnök-helyettes szerint Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő feladata, hogy egységesítse a koalíciót, a partnereket, hogy egységes csapatként működjenek.

“Ha egy ember a csapatból gólt rúg a saját kapujába, az az ő problémája, de mi nem fogjuk ezt tenni” – jegyezte meg.

Remišová hozzátette, Kollárnak és Juraj Šeligának (Za ľudí) a parlamenten kívül kellett volna rendezniük a vitájukat.

Mint ismeretes, kedden tárgyalt a parlament Kollár önleváltási javaslatáról, amit maga a házelnök terjesztett elő. A szavazáson mindössze 76 képviselő vett részt, 5-en szavaztak Kollár leváltására, 46-an ellenezték, 20 képviselő tartózkodott, 5 szavazólap pedig érvénytelen volt.

Kollárt a diplomamunkájával összefüggésben felmerült plágiumgyanú miatt támadják. Korábban a Za ľudí és az SaS képviselői is távozásra szólították fel őt. Az OĽaNO ezt nem tette meg.


(TASR/para)