Remišová: Szlovákia modern, sikeres, szabad ország lett

2022. december 30. - 18:29 | Belföld

Harminc év alatt Szlovákia hatalmas utat tett meg és modern, sikeres, szabad ország lett – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a TASR-nek adott interjúban. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a virágzó és demokratikus országért folytatott harc még nem ért véget.

Remišová: Szlovákia modern, sikeres, szabad ország lett
TASR-felvétel

Remišová fontosnak nevezte az ország EU- és NATO-csatlakozását, ami egyben fejlődésünk és biztonságunk garanciája. „Főként ma látjuk ezeknek a szövetségeknek a fontosságát, amikor a szomszédban háború dúl. Ha nem lennék NATO-tagok, az orosz tankok nem állnának meg a határainknál, mint az 1968-ban is megtörtént. Éppen ezért óvatosnak kell lennünk, főleg amikor egyesek uniós és NATO-tagságunkat kérdőjelezik meg, mert a szabadságot nagyon gyorsan el lehet veszíteni, és rendkívül nehéz visszaszerezni” – mondta Remišová.

A miniszterelnök-helyettes azt is leszögezte, ma már sokan természetesnek veszik az egyenlőséget, a szabadságot, a demokráciát. „De sokan az egészségüket vagy egész életüket áldozták fel ezekért az értékekért. Azonban még nem ért véget a demokráciáért, a fejlődésért, a jólétért folytatott harc. Pontosan az előttünk álló évben fog eldőlni, hogy milyen irányba megy tovább az ország” – zárta Remišová.

TASR