Remišováék bemutatták, mivel motiválnák az embereket az oltásra

2021. november 25. - 16:20 | Belföld

A Za ľudí koalíciós párt azt javasolja, hogy fogadjanak el olyan intézkedéseket, amelyekkel az embereket motiválnák az oltásra. Így például kilenc hónapra csökkentenék a Covid-igazolványok érvényességét, a 65 éven felülieket pedig rekreációs utalvánnyal jutalmaznák.

Remišováék bemutatták, mivel motiválnák az embereket az oltásra
Veronika Remišová (Fotó: TASR)

Erről Veronika Remišová, a párt elnöke tájékoztatott csütörtökön. A beoltottakra irányuló kedvezményezést, valamint az idősebbek célirányos motiválását már a lockdown legközelebbi kiértékelésén érvénybe léptetnék.

„Ha nem segít sem az egyik, sem a másik, készen állunk párbeszédet folytatni az oltás kötelezővé tételéről az 55 éven felüliek számára. Ezt már jeleztük a miniszterelnöknek is a koalíciós tanácson” – mondta Remišová, aki szerint a lockdown csak elodázza a problémákat.

A párt rekreációs utalvánnyal jutalmazná az orvosokat, a nővéreket, valamint más egészségügyi dolgozókat is, amit aztán szlovákiai hotelekben és éttermekben használhatnának fel, ezzel is támogatva a leginkább sújtott szektort.

A fertőzöttekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók munkáját ideiglenesen a harmadik kategóriába, tehát a legnagyobb egészségügyi kockázattal járóba sorolnák.

A Za ľudí szerint az egészségbiztosítók támogató kampányával és az oltottak egészségügyi csomagokkal kapcsolatos kedvezményezésével lehetne motiválni az embereket az oltásra. Emellett a biztosítottak számára nonstop működő telefonos ügyfélszolgálatot létesítenének, ahol például pszichológiai támogatást nyújtanának a klienseknek.


(TASR/para)