Remišováék támogatják a karantén lerövidítését és a kötelező oltást, az oltatlanok szankcionálását viszont nem

2022. január 23. - 13:47 | Belföld

A Za ľudí párt támogatja a kötelező karantén lerövidítését, valamint a kötelező oltást, azt viszont ellenzi, hogy a beoltatlan személyeket szankciókkal sújtsák. Ezt Veronika Remišová pártelnök mondta vasárnap a TA3 politikai műsorában.

Remišováék támogatják a karantén lerövidítését és a kötelező oltást, az oltatlanok szankcionálását viszont nem
Veronika Remišová (Fotó: TASR)

Remišová szerint Szlovákiának vissza kell térnie a normális élethez, és véget kell vetnie a lockdownoknak. „Itt az ideje, hogy az ország megtanuljon együtt élni a vírussal. Nem élhetünk a végtelenségig korlátozásokkal“ – mondta.

Pártja támogatja a karantén lerövidítését, ami kulcsfonotsságú intézkedés az omikron okozta hullámban, valamint az oltás kötelezővé tételét, de még megvárják az egészségügyi tárca, illetve a szakértők véleméyét. Azt viszont ellenzi, hogy a beoltatlan személyeket azzal sújtsák, hogy nem fizetik át nekik az egészségügyi ellátás költségeit.

A szlovák-amerikai védelmi megállapodással kapcsolatban elmondta, hogy Szlovákiának meg kell erősítenie a védekezőképességét. Mint mondta, szigorúbb feltételeket foganatosítottak az amerikai féllel szemben, és véleménye szerint Robert Fico (Smer) és Peter Pellegrini (Hlas) is támogatná, ha a kormányban lennének. „Csak a legkétségbeesettebb szervez tüntetéseket az ellen, amit ő maga tárgyalt le“ – jegyezte meg Remišová azzal kapcsolatban, hogy Ficóék tüntetéseket terveznek a megállapodás ellen.

Rámutatott, hogy Magyarország már kroábban aláírta a megállapodást, és azóta sem jöttek létre az országban amerikai katonai állomások. „Nem láttam, hogy Magyarországon hasonlóan cirkuszoltak volna a megállapodás ellen“ – tette hozzá.

Az önkormányzati és megyei választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a párt Zsolna, Kassa és Losonc polgármesteri székéért indít jelöltet, illetve két jelöltjük lesz megyeelnöki posztra.


(TASR/para)