Remišovát figyelmeztették, hogy júniusig ki kell költöznie a kormányhivatalból, Matovič állítja, neki ehhez semmi köze

2021. január 26. - 13:17 | Belföld

Röviddel a tömeges tesztelésről szóló szavazás után Veronika Remišová (Za ľudí) régiófejlesztésért és beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes levelet kapott a kormányhivataltól, amelyben az állt, hogy júniusig ki kell költöznie az irodahelyiségekből – írja a Denník N.

Remišovát figyelmeztették, hogy júniusig ki kell költöznie a kormányhivatalból, Matovič állítja, neki ehhez semmi köze
Fotó: TASR

Remišová két nappal azután kapta kézhez a levelet, miután a kormányülésen nem támogatta a tömeges tesztelést. A levélben az állt, hogy idén júniusban letelik a bérleti szerződése a kormányhivatal épületében.

Matovič most azt állítja, sejtése sem volt arról, hogy Remišovának bérleti szerződése van. A Denník N érdeklődésére a miniszterelnök cáfolta, hogy bármi köze van a felszólító levélhez, vagy hogy ezzel akarta volna büntetni Remišovát, amiért nem támogatta a tömeges tesztelést.

A levelet a kormányhivatal vezetője, Július Jakab küldte, aki állítja, a felszólítást már korábban, január 12-én megírták.

A szóban forgó irodahelyiségeket még 2016. június 22-én kapta meg bérbe öt évre az akkori befektetésért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes, Peter Pellegrini. Jakab szerint Remišovát fél évvel ezelőtt figyelmeztették, hogy letelik a helyiségek bérleti szerződése.

„Nem szeretnénk kommentálni. Hosszabb ideje keresünk új helyiségeket, ahova át szeretnénk költöztetni a minisztériumot” – válaszolta a lap megkeresésére Remišová sajtófelelőse.

Veronika Remišová kormányalelnök az egyedüli volt, aki a kormány tagjaként nem támogatta a tömeges tesztelésnek ezt a formáját, szerinte viszont nem politikai ellentétről van szó, csupán arról, hogy eltérő a véleményük arról, hogy mit tekintenek a legjobb megoldásnak.

Remišová szerint a tesztelés egy formája annak, hogy megállítsák a járvány terjedését, ugyanakkor nem orvosság rá. Úgy véli, rendszeres tesztelésre van szükség a cégeknél, az állam támogatásával, egy érthető rendszer keretein belül. Jó lépésnek tartaná, ha az egyébként folyamatosan zajló antigéntesztelés kapacitásait is növelnék.


(DenníkN/para)