Rendhagyó újrakezdés a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián

2020. szeptember 2. - 18:11 | Régió

A koronavírus-járvány árnyékában a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián merőben másként indult a tanév.

Rendhagyó újrakezdés a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián
Fotók: Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia

Szigorú óvintézkedésekkel, különféle forgatókönyvekkel, kötelező lázméréssel, szájmaszkokkal, leadandó kérdőívekkel, becsületbeli nyilatkozatokkal indult újra a tanév a nagymegyeri középiskolában – abban reménykedve, hogy idővel minden a régi kerékvágásba kerül.

Az óvintézkedések értelmében a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián sem kerülhetett sor a szokásos tanévnyitó ünnepségre, ezért az iskola igazgatónője, Mgr. Horváth Erzsébet videóüzenetben köszöntötte a tantermekben összegyűlt osztályközösségeket, a tanári kart és az iskola további alkalmazottait.

Beszédében hangot adott reményének, hogy a különleges helyzet ellenére a diákok bizakodó örömmel fognak iskolába járni, és nem a rossz jegyektől való félelem, hanem a természetes kíváncsiság, a fejlődni vágyás, a használható tudás és a versenyképes szakmai tapasztalatok megszerzése fogja őket motiválni. A továbbiakban az elsősökhöz intézett biztató szavakat, akik három tanulmányi szakon – kereskedelmi akadémia, regionális idegenforgalmi menedzsment, valamint kereskedelmi és informatikai szolgáltatások – kezdik meg középiskolai tanulmányaikat.

Ezt követően kitért a negyedikesekre váró érettségi vizsgákra, bízva abban, hogy végzősök, az iskola hagyományainak megfelelően, kellő akarattal és szorgalommal készülnek majd fel a megmérettetésre. A továbbiakban pedig a diákdiri vezette diáktanácsot szólította meg, arra bátorítva, hogy új ötletekkel előrukkolva segítse a diákság és az iskola vezetősége, tanári kara közötti együttműködést, továbbá folytassa a népszerű diákrendezvények szervezését. A beszéd végén A Pál utcai fiúk című musical Mi vagyunk a grund című közismert betétdala csendült fel.


(Papp László - az iskola tanára)