Rendkívüli havazás okoz fennakadásokat Európában, vörös riasztást adtak ki

2021. február 7. - 15:23 | Külföld

Hollandiában közlekedési fennakadásokat okozott a Darcy nevű hóvihar, az országban életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot - írta vasárnap a helyi sajtó.

Rendkívüli havazás okoz fennakadásokat Európában, vörös riasztást adtak ki
Fotó: TASR/AP

A nemzeti meteorológiai intézet szerint a nap nagy részében folytatódnak az erős széllökések és a havazás. A jelentések szerint ilyen rendkívüli időjárási helyzet utoljára 10 éve volt az országban.

A holland állami vasúttársaság vasárnap reggel bejelentette, hogy délutánig felfüggesztik a vonatjáratokat. Több buszjárat is leállt a nap folyamán, továbbá az eindhoveni repülőtér is arról tájékoztatott, hogy délután 14 óráig nem üzemeltetik járataikat.

A holland hatóságok felhívták a figyelmet, hogy ilyen szélsőséges időjárási körülmények között a gépjárművezetés is igen kockázatos, és óva intették a lakosságot az útnakindulástól. Noha a közutakat 163 ezer kilométeres szakaszon felsózták, az útfelületek hőmérséklete fagypont alatt van az országban.

A szomszédos Belgiumban ugyancsak havazott vasárnapra virradóra, hétfőtől pedig komoly lehűlés várható.

Elhalasztották az Arminia Bielefeld-Werder Bremen mérkőzést

Az erős havazás miatt elhalasztották a vasárnap 18 órára kiírt Arminia Bielefeld-Werder Bremen mérkőzést a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában.

A heves és állandó havazás mellett a mínusz 6 Celsius-fokos hőmérséklet is nehezítette, hogy a pályát játékra alkalmas állapotba hozzák, ezért a liga - a játékvezetővel és a két klub képviselőivel egyetértésben - úgy döntött, a találkozót későbbi időpontban rendezik meg.


(MTI)