Rendkívüli helyzetet hirdettek ki Selmecbányán, még vasárnap is zajlottak az oltási munkálatok

2023. március 19. - 10:55 | Régió

A Selmecbánya történelmi belvárosában keletkezett nagyszabású tűz kapcsán stabilizálódott a helyzet, de a tűzoltók még vasárnap délelőtt is a tűzfészkek felszámolásán dolgoztak. Nadežda Babiaková polgármester a történtekkel kapcsolatban rendkívüli helyzetet hirdetett ki.

Rendkívüli helyzetet hirdettek ki Selmecbányán, még vasárnap is zajlottak az oltási munkálatok
Fotók: TASR/AP - további képekért kattints a fotóra!

Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt a tűzfészkek lokalizálása és felszámolása, valamint az olyan intézkedések végrehajtása zajlott, amelyek megakadályozzák a tűz újbóli elterjedését.

Hozzátette, a város vezetősége a történtekkel kapcsolatban rendkívüli helyzetet hirdetett ki, erről a lakosokat is értesítették.

Eliášová közölte továbbá, hogy a tűzesetnek nincs halálos áldozata, csupán egy önkéntes tűzoltó szenvedett enyhe füstmérgezést. A rendőrség általános veszélyeztetés ügyében indított vizsgálatot.

A tűz szombaton délelőtt keletkezett Selmecbánya történelmi városközpontjában, aztán fokozatosan szétterjedt további épületekre. A lángok összesen hét épületben okoztak kárt. A helyszínen többtucatnyi hivatásos és önkéntes tűzoltó, valamint katona küzdött a lángokkal.


-para-