Rendkívüli időutazás a Nagymegyeri Gimi kiadvány által

A Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium alapításának 60. évfordulója alkalmából május 15-én rendkívüli időutazásra invitált minden egykori végzős gimnazistát és mindenkori munkatársat az iskola épületébe a Nagymegyeri Gimi (1957-2018) kiadvány megjelenése kapcsán.

Rendkívüli időutazás a Nagymegyeri Gimi kiadvány által
Az iskola felvételei - további fotókért kattints!

Az ünnepben a legszebb és legfontosabb az együttlét. Miért jönnek vissza oly lelkesen a már szülőkorú diákok, hogy találkozzanak a szépkorú tanárokkal? Azért, hogy megadják a tiszteletet a múltnak, melynek a közösség minden tagja részese. A hagyományok ápolásával megerősített összetartozás az erőssége nagymegyeri gimnázium közösségének is.  Az elmúlt években a gimisek az akadémistákkal együtt tették élővé a hagyományokat. Horváth Erzsébet igazgatónő kielemte, biztos benne, hogy az akadémisták a hagyományápolás méltó utódai lesznek.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a gimi 60 évét feldolgozó könyv Nagymegyeri Gimi címmel jelent meg, szerzője Varga László tanár úr. Az intézmény mindenkori diákjai, tanárai, dolgozói és az iskolabarátok emléke és munkája előtt szeretett volna tisztelegni és emléket állítani. Aki belelapoz a gimnázium hatvan évét tartalmazó könyvbe, megtalálja emlékeit, elmélázhat a múltról, átélheti a jelent. Hiszem, hogy gazdag olvasmányban lesz része" - nyilatkozta az intézmény igazgatónője.


(para)