A rendőrfőnök abszolút profi – így Pellegrini a tüntetés előtt pár órával

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő a vasárnapra tervezett tüntetések előtt néhány órával kijelentette, Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány teljes mértékben profi.

A rendőrfőnök abszolút profi – így Pellegrini a tüntetés előtt pár órával
Fotó: Cséfalvay Á. András / Paraméter

A kormányfő bírálta a tüntetések szervezőit, mert elmondása szerint azok nem hajlandóak találkozni a belügyminiszterrel, helyette ultimátumot akarnak adni neki.

 „Abszolút profi” – így minősítette Pellegrini Gašpart a TA3 vasárnapi vitaműsorában.

A kormányfő hozzátette, úgy gondolja, hogy Tibor Gašpar a legmegfelelőbb ember a rendőrfőkapitányi pozícióban, szerinte ugyanis a rendőrség eredményesen működik a vezetése alatt.

Pellegrini hozzátette, Gašparral öröm együtt dolgozni, mert mindig felkészült.

Az új miniszterelnök megjegyezte, Gašpar leváltása a belügyminiszter feladata, ezért ő nem is fog neki a médián keresztül üzenni.

Tomáš Drucker belügyminiszter már ezen a héten be akarta jelenteni, hogy meneszti-e funkciójából Tibor Gašpar rendőrfőkapitányt, akinek lemondását hetek óta követelik a tüntetők. Végül azonban a nyilvánosság semmit sem tudott meg.

Drucker ugyanis csütörtökön kórházba került, majd kijelentette, hogy csak azután fog tájékoztatni Gašpar sorsáról, ha egészségileg rendbe jön. Vasárnap késő délután így újfent utcára vonulnak az emberek, hogy egy tisztességes Szlovákiáért tüntessenek.


TASR/para