Rendőri brutalitás Somorján? Földön ülő férfi kapott egy pofont, miközben együttműködött! (Videó)

2024. április 1. - 07:44 | Régió

Az interneten kering egy felvétel egy március 25-én hajnalban történt somorjai esetről, mely során egy, a földön megbilincselve ülő férfit pofon vágott egy rendőr. A Pluska.sk felvette a kapcsolatot a férfivel.

Rendőri brutalitás Somorján? Földön ülő férfi kapott egy pofont, miközben együttműködött! (Videó)
Részlet a videóból

A videón egy pillanatban hallani, amikor a rendőr azt kérdezi a férfitől, hogy együttműködik-e velük. Ő ugyan azt válaszolja, hogy igen, de a rendőrtől kap egy taslit, amitől eldől.

A videón látható férfi egy bizonyos Ervín K., 40 éves, aki a Pluskának elmondta, hogy az egész a Mély utcában (Hlboká ul.) történt. Elárulta, hogy egy barátjánál járt, aki adott neki egy cigit, amiben állítólag pervitin is volt. Állítja, ő maga nem drogos, csak kipróbálta. Hozzátette, hogy mikor hazament, rosszul lett, zsibbadni kezdett a nyelve, a kezei és a lábai is.

Kihívta a mentőket, akik viszont elmondása szerint agresszívan viselkedtek, mivel nem tudták megmérni a vérnyomását, és injekciót sem tudtak neki beadni. A mentősök erre kihívták a rendőröket, egy férfi és egy női rendőr érkezett ki.

A férfi állítja, hogy mikor a mentő mögé ment, a férfi rendőr elkezdte ok nélkül ütni őt, miközben a nő lefogta. "Ezután következett az, ami a videón is látható. A rendőr azt kérdezte, együttműködöm-e velük, de hiába mondtam, hogy igen, kaptam egy nagy pofont. A földön aztán csak hörögtem és vért köptem. Ezután félt beszállni a mentőbe, de végül sikerült őt bevinni a dunaszerdahelyi kórházba. Állítja, ott tényleg segítettek neki.

Bátyja, aki állítólag a fenti videót rögzítette, azt tanácsolta neki, hogy menjen el orvoshoz a verés miatt is. Az orvosi jelentésben az állt, két nappal korábban megverték, ütéseket és rúgásokat kapott a mellkasába, amit több véraláfutás igazol.

Múlt csütörtökön Nagyszombatban tett feljelentést a rendőrök és a mentősök ellen. A kerületi rendőrség a lap számára megerősítette, hogy foglalkoznak az esettel, eljutott már hozzájuk a videó is.

"Az ellenőrző szervek komplex módon vizsgálják az esetet, az előzményeket, továbbá hogy hogyan oldották a helyzetet és magát a beavatkozást is" - jegyezte meg Zlatica Antalová szóvivő.

Andrea Dobiašová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője is megerősítette, hogy a belügyi inspekció is vizsgálja a rendőri beavatkozást.

A lap megszólította a mentősöket is. A Life Star Emergency képviselője, Viliam Dobiáš azt közölte, a férfi be volt drogozva és agresszívan viselkedett, emiatt kapott ellenmérget. Cáfolta, hogy sérülései lettek volna.

Ervin bátyja, Ján szerint ugyanakkor még ha ki is kellett hívni a rendőröket, azoknak így is normálisan kellett volna viselkedniük és nem úgy, ahogy a videón látható.

(Pluska.sk)