Rendőri védelmet kapott a Pénzügyi Hatóság egykori vezetője, akinek a kocsiján gyanús tárgyat találtak

2022. november 24. - 11:06 | Belföld

A Startitup információi szerint rendőri védelmet kapott František Imrecze, a Pénzügyi Hatóság egykori vezetője, akinek szerdán ismeretlen tárgyat találtak az autóján.

Rendőri védelmet kapott a Pénzügyi Hatóság egykori vezetője, akinek a kocsiján gyanús tárgyat találtak
František Imrecze (Fotó: TASR)

Imrecze háza előtt az éjszaka rendőrök őrködtek, csütörtökön pedig vélhetően megkapja a védett tanúknak járó státuszt. A Pénzügyi Hatóság egykori vezetőjét szerdán este kihallgatta a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) azt követően, hogy egy mágnessel felrögzített ismeretlen tárgyat, vélhetően nyomkövetőt találtak az autójára rögzítve.

A tűzszerészek az ismeretlen tárgyat szakértői vizsgálatra küldték. A hatóság egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy robbanószerről vagy nyomkövetőről van-e szó.

Imrecze a történtek után az életét félti, ezért rendőri védelmet kért. Ügyvédje szerint nem kizárt, hogy az eset összefügg azzal, hogy kliensét hamarosan meghallgatják a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt. František Imrecze több korrupciós ügyben, köztük a Vámszedő (Mýtnik) ügyben működik együtt tanúként a rendőrséggel.

A Statitup információi szerint a nyomozó veszélyes fenyegetőzés ügyében indított vizsgálatot.


(Startitup)