Rendőrkézen a csilizradványi idős asszonyt átverő magyar csaló!

Röviddel azután, hogy a nyugdíjas nőt elcsalta Győrbe, majd ott elvett tőle több ezer eurót, elfogták.

Rendőrkézen a csilizradványi idős asszonyt átverő magyar csaló!
Illusztráció

Hétfőn számoltunk be róla, hogy eddig nem látott módszerrel csaptak be egy csilizradványi asszonyt. Egyébként alig egy hónappal azután, hogy a dunaszerdahelyi járásbeli faluban már történt egy ehhez hasonló, ún. unokás csaláson alapuló eset.

Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőri szóvivő számolt be a mostani eset további részleteiről.

Eszerint a 68 éves nőt vezetékes telefonon hívta fel egy magyarul beszélő illető még vasárnap, és azt állította, hogy a fia balesetet szenvedett, és a dunaszerdahelyi kórházba szállították. Tolmácsolta a fia állítólagos szavait, miszerint csomagolhatna neki higiéniai eszközöket, valamint készpénzt a gyógykezelésre. Egyúttal arra is figyelmeztette a nyugdíjas nőt, hogy erről ne beszéljen senkinek, mivel azt a fia sem szeretné.

Az asszony így is tett, nem beszélt senkinek, nem hívta fel még a fiát sem, hogy leellenőrizze, valóban megtörtént az, amit a telefonban állítottak. Másnap korán reggel csörgött ismét a telefonja, majd rövid egyeztetés után már a háza előtt várta egy taxi, amely egy előre megbeszélt helyre, a győri vasútállomáshoz vitte el az idős nőt.

Információnk szerint ugyanis a telefonáló pénzt követelt kártérítésként az összetört kocsijáért, illetve azért, hogy azt ne jelentse senkinek.

A rendőri szóvivő elmondása a jármű roncsának állítólagos elszállításáért 300 eurót, míg összesen 2600-at.

Úgy tudjuk, az állomásnál átült az idős nő egy másik kocsiba, amely kivitte a város szélére, majd ott kezdték fenyegetni őt azzal, hogy adja oda a nála lévő pénzt, különben ott hagyják a határban. A nő odaadta a pénzt, erre hazavitték.

A rendőrség hétfőn megkezdte a nyomozást, a begyűjtött információk pedig elvezették őket egy bizonyos 45 éves magyar állampolgárságú férfihoz, akit másnap sikerült is őrizetbe venniük.

„Ebben a pillanatban is zajlik az eljáráshoz szükséges műveletek elvégzése” – szögezte le Linkešová.

Közölte, hogy a fenti módszerrel elkövetett csalásért 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

(SzT)