Rendőrnek adta ki magát egy fickó – a beetetés után lecsapott arra, amire fájt a foga (videó)

2020. január 21. - 14:10 | Régió

Egy nő hiszékenységét használta ki egy csaló, aki magát rendőrnek kiadva lopta meg áldozatát Nyitrán.

Az eset még december 23-án történt. A 60 éves nő épp ablakot pucolt, amikor az utcán arra jött egy férfi és megszólította. Azt mondta, hogy a bűnügyi rendőrségtől jött, és megkérte, hogy engedje őt be.

A férfi azt állította, hogy a szomszédokat keresi, mert nem jelentek meg a kihallgatáson. A fickó különféle kérdéseket tett fel a nőnek, mintha igazi rendőrként nyomozást vezetne.

Az állítólagos rendőr a lakás ajtajában állt, egy idő után pedig tollat és papírt kért a nőtől. Az egy pillanatra eltávolodott az ajtótól – a férfi pedig ezt kihasználta: kivette a nő táskájából a pénztárcáját.

A férfi még felírt valami érthetetlen üzenetet a cetlire, majd távozott. Ezt követően vette észre a nő, hogy csalás, illetve lopás áldozatává vált. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A lakóház bejáratánál lévő biztonsági kamera rögzítette a csalót.

A felvétel alapján nehezen beazonosítható a személy, de a rendőrség így is arra kéri az embereket, hogy aki felismeri az illetőt, az hívja a 158-as segélyhívót, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy hagyjon üzenetet a rendőrség Facebook-oldalán.


noviny.sk/para

Címkék: csaló, rendőr, átverés