A rendőrök fenyegetéséért nem, de valami egészen másért megbüntetik a miloslavovi tüntetés résztvevőit

2022. február 8. - 07:58 | Régió

Egy személyen kívül vélhetően nem büntetik meg azokat a fiatalokat, akik a miloslavovi gyerekbántalmazás után szervezett tüntetés során kötekedtek a rendőrökkel, illetve kihívták őket verekedni. A hatóság semmilyen törvényelleneset nem állapított meg a begyűjtött videókon, viszont fényt derítettek más kihágásokra.

A rendőrök fenyegetéséért nem, de valami egészen másért megbüntetik a miloslavovi tüntetés résztvevőit
Fotó: Szinghoffer Mátyás

Az akkor még érvényben lévő járványügyi intézkedés ellenére megközelítőleg 200-an, többnyire fiatalok gyűltek össze a miloslavovi gyerekbántalmazás egyik elkövetőjének háza előtt. Az indulatok akkor kezdtek fokozódni, amikor a rendőrség elindult feloszlatni a tömeget.

Az eseményről videofelvételek is készültek, a rajtuk szereplő személyek azonosíthatók, ahogy a rendőröket fenyegették, szidták. Miután a hatóság kielemezte ezeket a felvételeket, egyetlen kivételével egyetlen bűncselekményre utaló történést sem állapított meg.

Michal Szeiff rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint egy személyt a közrend megsértésének kihágásával gyanúsítottak meg. Viszont sokkal több kihágást (14-et) állapítottak meg a járványügyi intézkedések megszegésével kapcsolatban. Ezeket dokumentálták és továbbították az illetékes hatóságnak. Most tehát a Regionális Közegészségügyi Hivatalon van a sor, amely kiszabja az esetleges szankciókat.


(noviny.sk)