A rendőrök kihallgatták, majd elengedték M. Mihálikot és M. Zubčákot

2019. szeptember 26. - 19:55 | Belföld

A Belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának rendőrei csütörtökön szabadon bocsátották Milan Mihálikot, a pénzügyi rendőrség igazgatóhelyettesét, valamint Michal Zubčákot, a támogatási osztály munkatársát, miután kihallgatták őket Ján Kuciak és más újságírók átvilágításának ügyében.

A rendőrök kihallgatták, majd elengedték M. Mihálikot és M. Zubčákot
Michal Zubčák (TASR)

Kora este távozott az épületből Michal Zubčák. A médiának nem nyilatkozott, és az ügyvédje, Eugen Cimmermann sem árulta el, hogy indult-e eljárás az ügyfele ellen. Röviddel ezután elengedték Milan Mihálikot is, az újságírók kérdéseire ő sem válaszolt.

Pavol Vorobjov, a NAKA pénzügyi hírszerző egységének volt főnöke feltehetőleg továbbra is a felügyeleti hivatal főrévi (Ružinov) épületében tartózkodik. Vorobjovot csütörtök reggel vették őrizetbe Ján Kuciak, az azóta meggyilkolt újságíró és néhány kollégája átvilágításának ügyében.

Milan Mihálik (TASR)

Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány szerint Vorobjov módosította a vallomását, és ezáltal igazolta Gašpar korábbi állásfoglalását, miszerint semmilyen módon nem utasította őt újságírók átvilágítására. Hozzátette: az átvilágítások Filip Rybanič ügyét érintették.

Jozef Rajtár (SaS) képviselő korábban feljelentést tett, azt állítva, hogy Gašpar vagy Vorobjov valószínűleg félrevezető információkat közölt az újságírók átvilágításával összefüggésben. Felhívta a figyelmet, hogy Gašpar vallomásában nem ülnek a dátumok, hiszen a Rybanič-ügy kivizsgálása még az átvilágítások előtt véget ért.

TASR