Rendőrök lepték el a pozsonyi diákszállót, rekonstruálták az ott történt gyilkosságot

2022. június 11. - 09:07 | Régió

15-től 20 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti az ukrán Volodimirt, aki beismerte, hogy megölte barátnőjét, Mariát a pozsonyi Mladá Garda diákszállón, egy héttel ezelőtt.

Rendőrök lepték el a pozsonyi diákszállót, rekonstruálták az ott történt gyilkosságot
Rendőrségi felvételek

A Račianska utcai diákszállóban június 3-án találták holtan a 21 éves egyetemista lányt. Az eddig ismert információk szerint a gyilkosa két kézzel fojtotta meg őt saját szobájában, egy nappal korábban délben.

A Pozsonyi III. Járási Rendőrkapitányság halálokozás ügyében indított büntetőeljárást. A rendőrség megerősítette, hogy a 21 éves Volodymir viszont szerdán jelentkezett a rendőrségen, és beismerte, megölte a lányt. Az ügyet ezután a kerületi rendőrség vette át.

A fiatalembert őrizetbe vették és javaslatot tettek a vizsgálati fogságára.

Pénteken pedig a rendőrség a Facebookon számolt be arról, hogy megtörtént az eset rekonstrukciója a diákszállón. Volodymirt komoly rendőri kísérettel szállították a diákszállóhoz.

A gyilkosság indítéka azonban továbbra is tisztázatlan. A Markíza szerint arról beszélnek, hogy veszekedés előzte meg a gyilkosságot, de elképzelhető az is, hogy a fiatal gyilkos pszichikai problémákkal küzd.

(parameter)