A rendőrök megtalálták a körzeti orvost, akitől állítólag az oltatlan súlyos covid-beteg oltási igazolása származik

2021. december 3. - 10:34 | Régió

A napokban beszámoltunk egy koronavírusos férfiről, aki azt hazudta a kassai kórházban, hogy két adaggal is be van oltva, ezt pedig igazolni is tudja. Amikor rosszabbodni kezdett az állapota, bevallotta, hogy hazudott, állítása szerint a covid-igazolványát egy doktornő hamisította. A rendőrség ellátogatott az orvoshoz, aki tagadja, hogy bármi törvényelleneset követett volna el.

A rendőrök megtalálták a körzeti orvost, akitől állítólag az oltatlan súlyos covid-beteg oltási igazolása származik
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A kassai körzeti orvos a Nový Časnak elmondta, a rendőröktől szerzett tudomást az esetről, akik szerdán keresték őt fel. Mint mondta, nem tudja, hogyan történhetett mindez, ugyanis ők csak az oltottaknak adnak ki igazolást. A lap szerint a doktornő nem tud róla, hogy az oltás elvégzése nélkül adtak ki volna igazolást, és tagadja, hogy ő maga ilyet tett volna.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, egyelőre a bizonyítékok gyűjtése zajlik, így bővebb tájékoztatással jelenleg nem szolgálhat. Az esetet az egészségügyi minisztérium is nagy felháborodással fogadta, Zuzana Eliášová szóvivő szerint pedig hasonló kihágásért ezer euróig terjedő bírságot szabhatnak ki, de rendkívüli, illetve veszélyhelyzet idején ez akár az 1500 eurót is elérheti.


(Čas.sk)