A rendőrök nagy erőkkel ellenőrzik, hogy az emberek betartják-e az intézkedéseket – mutatjuk, eddig hány kihágás történt

2021. január 12. - 15:20 | Belföld

A rendőrség nap mint nap ellenőrzi, hogy az emberek betartják-e a járványügyi intézkedéseket és a kijárási korlátozást.

A rendőrök nagy erőkkel ellenőrzik, hogy az emberek betartják-e az intézkedéseket – mutatjuk, eddig hány kihágás történt
Fotó: TASR

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint január 6. és 11. között, tehát öt nap leforgása alatt összesen 183 kihágást jegyeztek fel Nagyszombat megyében. Ebből 33 esetben a szájmaszk viselésének elmulasztásáról, 101 esetben pedig kijárási korlátozás megszegéséről volt szó.

A rendőrségre nem csupán a 158-as számon, hanem a közösségi hálón üzenet formájában is érkeznek bejelentések, amelyekben figyelmeztetnek egyesek felelőtlen viselkedésére. A járőrök minden bejelentést ellenőriznek.

Abban az esetben, ha enyhébb kihágásról van szó, az illetőt csak figyelmeztetik, ellenkező esetben viszont akár 1000 euróig terjedő bírságot is kiszabhatnak, az esetet pedig jelentik a Közegészségügyi Hivatalnak.

A rendőrség felszólítja az embereket, hogy csak halaszthatatlan szükségletek intézésére hagyják el otthonukat. A természetbe csak járáson belül menjenek ki, akkor is csak az egy háztartásban élőkkel. A hatóság folyamatosan ellenőrzi az autósokat a járáshatárokon, de a parkolókban és a rekreációs területeken félreállított járművek sem kerülik el a járőrök figyelmét.


-para-