Rendőrök szedtek le egy férfit Légnél a sínekről

A múlt héten három személyt ütött el vonat Szlovákiában, közülük egy életét vesztette. Autót is elsodort a vonat, mégpedig a Szlovák Vasutakét, benne két vasutas meghalt - erről Michal Lukáč, a ŽSR szóvivője tájékoztatott.

Rendőrök szedtek le egy férfit Légnél a sínekről
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Rögtön hétfőn egy férfit a Nižná Myšľa (Kassa-vidéki járás) és Krásna nad Hornádom (kassai városrész) községek közti átjáróban ütött el a vonat. Kórházba kellett szállítani, de ő megúszta sérülésekkel.

Kedden a zsarnócai vasúti átjáróban sodort el a vonat egy személykocsit, melyről kiderült, hogy a Szlovák Vasutaké. A benne ülő két személy meghalt, mindketten a vasutak munkatársai voltak.

Csütörtökön a Kriváň – Stožok vonalon azonban egy nőt már halálra gázolt a vonat. Ugyanezen a napon történt, hogy Lég és Úszor között megállt a vonat, mivel a vezetője észrevett egy férfit a síneken. Kihívták hozzá a rendőröket, akik elvitték onnan.

Szombaton a Zsolna-Teplička vonalról jelentettek egy ismeretlen vonat által elütött személyt, de a pontos helyszínt nem tudták megmondani. A 67 éves nő megsérült, de maga jelentette be az esetet - közölte Jana Balogová kerületi rendőrszóvivő a Joj TV-vel. A nő egyébként nem a síneken feküdt, hanem a töltésen, és a közeli átrakodóállomásra tartó szerelvény üthette el úgy, hogy annak vezetője nem is észlelte.

(TASR/Noviny.sk)