Rendőrök üldözték, menet közben rakta ki egy embercsempész a menekülteket Párkánynál

2022. július 22. - 07:51 | Régió

Egy német rendszámú Volkswagen Passat vezetője a Párkány és Érsekújvár közötti úton rakta ki a menekülteket az autójából. Az érsekújvári vasúti rendőrök csütörtökre virradó éjszaka lettek figyelmesek az autóra. A sofőr nem állt meg a rendőrök felszólítására, és nagy sebességgel megpróbált elmenekülni Párkányban - tájékoztatott a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság.

Rendőrök üldözték, menet közben rakta ki egy embercsempész a menekülteket Párkánynál
Rendőrségi felvételek

A rendőrség tájékoztatása szerint a jármű nagy sebességgel halad Érsekújvár felé, de a város közelében sikerült megállítani. A sofőr menet közben kirakta a menekkülteket az autóból, egy embert azonban, aki a csomagtartóban utazott, nem sikerült - közölte a rendőrség.

Az ügyet az illegális migráció elleni egység nyomozója vizsgálja, a járművet lefoglalták. A sofőrrel együtt hatan ültek az autóban.

Pavol Haršáni, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság vasúti részlegének igazgatója úgy tájékoztatott, hogy az embercsempészek egyre vakmerőbbek és egyre agresszívebbek.

„Az 1895-ben épült Mária Valéria híd sok mindennek tanúja volt már, de annyi harmadik országokból érkezett külföldit, mint amennyi az elmúlt hónapokban áthaladt rajta, valószínűleg még soha nem látott" – fogalmazott az igazgató.

(TASR)