Rendőrök vittek el egy diákot az iskolából – köze lehet a fenyegető e-mailekhez

2023. december 6. - 11:31 | Régió

Szerdán a rendőrök elvezettek egy diákot egy középiskolából Bernolákovoban (Szenci járás). Az eset összefügghet azokkal a fenyegető e-mailekkel, amiket néhány iskola kapott az elmúlt napokban.

Rendőrök vittek el egy diákot az iskolából – köze lehet a fenyegető e-mailekhez
Illusztráció (Fotó: TASR)

A TV Markíza információi szerint a diákot kihallgatásra vitték be a rendőrök. A srác azt állítja, hogy félreértésről van szó, semmilyen e-maileket nem küldött.

Nem kizárt, hogy a fenyegető e-mailek mögött több személy áll, akár egy kisebb csoport. A rendőrségnek állítólag több lehetséges elkövető is a célkeresztjében van.

Kedden igazgatói szabadnapot kaptak a Pozsony-Ligetfalun lévő Albert Einstein Gimnázium diákjai, miután az iskola egy fenyegető e-mailt kapott, amiben egy ismeretlen személy 10 millió eurót követelt kriptovalutában. Közölte: ha nem teljesítik követelését, szerdán annyi emberrel fog végezni, amennyivel csak bír. Állítása szerint több gépfegyverrel is rendelkezik, valamint az iskolában már elhelyezett egy bombát, amit bármikor felrobbanthat.

Mint később kiderült, más iskolák, egy pozsonyi és egy szenci, is kaptak fenyegető üzenetet. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) terrortámadás bűncselekményének ügyében indított eljárást.


(tvnoviny.sk)