A rendőrség birtokában lehet egy fontos bizonyíték, amit Marček viselt a Kuciak-gyilkosság idején

2019. június 30. - 07:42 | Belföld

A Joj Televízió úgy tudja, a nyomozók lefoglaltak egy speciális kesztyűt, amelyet Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja viselhetett a lövéskor.

A rendőrség birtokában lehet egy fontos bizonyíték, amit Marček viselt a Kuciak-gyilkosság idején
Fotók: TASR

A televízió úgy tudja, a nyomozók Marček vallomása alapján találták meg a kesztyűt, miután a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja beismerte, hogy ő lőtte le az újságírót és jegyesét.

Sajtóértesülések szerint Marček részletesen elmondta, mit viselt a gyilkosság napján, a kesztyű pedig felkeltette az ügyész érdeklődését. A gyanúsított elárulta a nyomozóknak, hogy a kesztyűt annak az autónak a kesztyűtartójában hagyták, amellyel a fiatalok nagymácsédi házához mentek.

Állítólag egy vastagabb kesztyűről van szó, amely ellenáll a sérüléseknek, a márkáját azonban nem tudta megmondani. Az ügyészt az is érdekelte, hogy a gyilkosságon kívül máskor is viselte-e már az említett kesztyűt. Marček erre azt felelte, hogy a fegyverek kipróbálásakor volt rajta, korábban nem.

A Joj Televízió szerint a rendőrség lefoglalta a kesztyűt bizonyítékként, és szakértők bevonásával vizsgálják, hogy Marček valóban úgy használta-e, ahogy azt a vallomásában elmondta.

Mielőtt Marček beismerte, hogy ő adta le a gyilkos lövéseket, a rendőrség Andruskó vallomása alapján azzal a verzióval dolgozott, hogy Szabó Tamás volt a lövész, Marček pedig a segítője.

A napokban azonban újabb ellentmondás merült fel a lövésszel kapcsolatban, a rendőrök ugyanis megtalálták annak a személynek a kabátját, aki tavaly februárban leadta a végzetes lövést Ján Kuciak újságíróra és menyasszonyára, Martina Kušnírovára. A kabát azonban nem Miroslav Marčeké, hanem a másik gyanúsítotté, Szabó Tamásé.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsítottak időközben kabátot cseréltek, vagy valóban Szabó látható a felvételeken. A rendőrség a sajtóértesülés szerint ezt szakértő segítségével igyekszik megállapítani.


(noviny.sk/aktuality.sk)