A rendőrség csütörtök óta körözi a kereket oldó kelet-szlovákiai maffiafőnököt

A szlovák rendőrség arról értestíette a nyilvánossságot a Facebookon, hogy körözik Róbert Okoličány kelet-szlovákiai maffiafőnököt, akit szerdán (április 11.) életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt a Legfelsőbb Bíróság.

A rendőrség csütörtök óta körözi a kereket oldó kelet-szlovákiai maffiafőnököt
Fotó: TASR

A rendőrség Facebook-oldalán az olvasható, hogy a körözést csütörtökön (április 12.) adta ki  a Kassai Járási Rendőrősg Igazgatósága azért, hogy rács mögé zárják a vádlottat.

A rendőrség visszautasítja, hogy hibázott volna Róbert Okoličány állítólagos szökésével összefüggésben, akit a Legfelsőbb Bíróság szerdán életfogytiglanra ítélt többszörös gyilkosság, bűnszervezet alapítása és más súlyos bűncselekmények miatt. Az országos rendőr-főkapitányság sajtóosztályának csütörtöki közleménye szerint minden szükséges intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy az elítélteket börtönbe juttassák, sőt proaktívan léptek fel a bíróság és az ügyészség helyett.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki állásfoglalása szerint késedelem nélkül elrendelte Róbert O. és társai letartóztatását és bebörtönzését. Az elfogatóparancsot Okolicsány, Putučka és Leška ügyében szerdán, 14.26-kor, faxon küldték át a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnek, miután kérvényezte azt. A Róbert O. és társai ellen hozott ítélet jogerős és végrehajtható, fellebbezésnek helye nincs – áll a közleményben, melyet Alexandra Važanová, a kommunikációs osztály munkatársa bocsátott a TASR hírügynökség rendelkezésére.

TASR/para