A rendőrség felkészült a parlamenti választásra

2020. február 14. - 21:41 | Belföld

A rendőrség biztonsági intézkedéseket vezet be a február 29-i parlamenti választásra. Növelik a járőrök számát, akik figyelemmel kísérik az előkészületeket, és végig a helyszíneken lesznek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

A rendőrség felkészült a parlamenti választásra
Fotó: illusztráció

„Óvintézkedéseket vezettünk be, hogy megelőzzük a rendbontásokat, valamint hogy védjük az emberek életét, egészségét, vagyonát, és a közvagyont” - mondta Róbert Bozalka tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese.

A bűnügyi rendőrök is járőrözni fognak. „A pirotechnikusok és a rendőrség speciális egységei is készenlétben lesznek" - mondta Bárdyová.

A szóvivő hozzátette, több rendőr fog járőrözni a szavazóhelyiségeknél is. Azokat az épületeket, ahol a voksolást tartják, átvizsgálják a rendőrség pirotechnikai szakértői is. „Ellenőrzik a járási és a kerületi választási bizottságok, valamint az Országos Választási és Pártfinanszírozást Ellenőrző Bizottság székhelyét is. A szóvivő elmondta, a rendőrség szorosan együtt fog működni minden választási bizottság elnökével.

„Minden olyan információt, amely a választás előkészítésének és lebonyolításának esetleges megzavarására, korrupcióra vagy választási csalásra utal, haladéktalanul jelenteni kell a legközelebbi rendőrőrsön vagy a 158-as telefonszámon" - mondta Bozalka.


(TASR)