A rendőrség figyelmeztet: ne hagyjanak értékes dolgokat az autóban!

2019. október 12. - 16:45 | Régió

Az őszi időszakban megnő azoknak az eseteknek a száma, amikor tolvajok kifosztják a járműveket a bennük felejtett értékes dolgok végett.

A rendőrség figyelmeztet: ne hagyjanak értékes dolgokat az autóban!
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő közölte, ilyenkor a megszokottnál többször fordul elő, hogy az erdei séták vagy a gombaszedés idején tolvajok garázdálkodnak az autók körül. Ebben az időszakban megnő azoknak az eseteknek a száma is, amikor valaki eltéved az erdőben.

A rendőrség azt javasolja, hogy mindig teljesen feltöltött mobiltelefonnal induljanak útnak erdei sétára, abban az esetben ugyanis, ha eltévednének, a telefon helymeghatározásával könnyebben megtalálhatják.

„Az emberek gyakran olyan terepet választanak, amelyeket fizikailag nem képesek teljesíteni. Javasolt értesíteni a hozzátartozókat, hogy melyik térségben fognak tartózkodni, és azt is érdemes szem előtt tartani, hogy bizonyos területeken nincs térerő” – nyilatkozta a szóvivő.

A gombászok a leggyakrabban autóval érkeznek az erdőhöz. „Hogy ne legyen keserű élmény az autóhoz való visszatérés, és ne jöjjenek ki meglehetősen drágára a gombák sem, figyeljenek oda arra, hogy az autóban ne hagyjanak semmilyen értékes dolgot, amely csábíthatja a tolvajokat” – tette hozzá.


(parameter)