A rendőrség foglalkozni fog Matovič horogkeresztes bejegyzésével

2020. november 24. - 16:20 | Belföld

A rendőrség feltehetőleg foglalkozni fog azzal a horogkeresztről készült fényképet tartalmazó bejegyzéssel, amelyet Igor Matovič (OĽANO) kormányfő közösségi oldalán osztottak meg.

A rendőrség foglalkozni fog Matovič horogkeresztes bejegyzésével
Fotó: TASR

Martin Dorčák, Richard Raši független képviselő asszisztense feljelentést tett az ügyben ismeretlen elkövető ellen. A bejegyzés szerzője szerinte elkövette a szélsőséges tartalom terjesztésének bűncselekményét. A feljelentés azokat is érinti, akik a szóban forgó horogkeresztet összerakták a november 17-ei, pozsonyi tüntetésen.

A kifogásolt bejegyzés november 17-én, 22 óra körül jelent meg a kormányfő közösségi oldalán, a következő szöveggel: „A demokratikus Szlovákia számára jobb felkiáltójelet még ezek a 'tisztességes emberek' a kormányhivatal elől sem hagyhattak volna.”

Dorčák a feljelentésben rámutatott, hogy 2020. november 18-a este 20:30-kor a miniszterelnök profiljának 258 528 követője volt. A bejegyzés addig több mint 10 000 reakciót kapott, több mint 2200 követő szólt hozzá és 695-en osztották meg, így feltételezhető, hogy a bejegyzést több mint 200 000 ember látta.

„Az adott ügyben nem adhatunk semmilyen tájékoztatást” – válaszolta a TASR kérdéseire Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.


(TASR)