A rendőrség három személyt állított elő a pozsonyi tüntetéseken, köztük van Marek Kotleba parlamenti képviselő is

2021. augusztus 5. - 20:44 | Belföld

A csütörtöki pozsonyi tüntetéseken a rendőrség összesen három személyt állított elő. Egyelőre senki ellen nem indult büntetőeljárás. Ezt Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-parancsnokság szóvivője erősítette meg a TASR hírügynökségnek.

A rendőrség három személyt állított elő a pozsonyi tüntetéseken, köztük van Marek Kotleba parlamenti képviselő is
TASR

A TASR információi szerint az előállítottak között van Marek Kotleba (ĽSNS) parlamenti képviselő is. Állítólag szabálysértési eljárás van folyamatban ellene.

Csütörtökön a védőoltás, a tesztelés, a járványellenes óvintézkedések, a kormány, a parlament, Zuzana Čaputová államfő és a média ellen tüntettek a fővárosban, a Szabadság téren és a Hodža téren. A tüntetők néhány percre blokkoltak bizonyos útszakaszokat is. A rendőrség rövid időn belül közbeavatkozott, és megakadályozta a hosszabb fennakadásokat.

A Hodža téren két személyhez a mentőket is riasztani kellett. Az egyik személy egy rendőri beavatkozás során valószínűleg epilepsziás rohamot kapott, el kellett látni. Orvosi segítséget igényelt a konfliktuskezelő csapat egyik tagja is, mivel hirtelen romlani kezdett az egészségi állapota.

TASR

Címkék: tüntetés, Pozsony