A rendőrség holtan talált rá a lövöldözőre, aki megölt két embert Pozsonyban

2022. október 13. - 08:18 | Régió

A rendőrség megtalálta az elkövetőt, aki szerdán este két embert lelőtt, egyet pedig megsebesített a pozsonyi Vár utcában (Zámocká).

A rendőrség holtan talált rá a lövöldözőre, aki megölt két embert Pozsonyban
Fotó: TASR

A lövöldözés a Tepláreň nevű bárnál történt, ahol közismerten az LMBTQ-közösség tagjai találkoznak. Az elkövető két 30 év alatti férfit lőtt le, valamint megsebesített egy pincérnőt. A tettes ezt követően elmenekült, a rendőrség helikopterrel és csónakokkal kereste.

Michal Slivka rendőrségi szóvivő végül csütörtökön reggel tájékoztatott róla, hogy a nyilvánosság megnyugodhat, nem fenyeget újabb támadás az elkövető részéről, ugyanis a hatóság egységei sikeresen megtalálták őt, de ekkor már halott volt.

A Pravda helyszíni beszámolókra hivatkozva azt írta, a tettes szándékosan lőtt rá a bár pincérére, míg a pincérnőt vélhetően véletlenül találhatta el. Utóbbit kórházba szállították, orvosi jelentések szerint nincs életveszélyben.

A szemtanúk beszámolói megoszlanak arról, hogy az elkövető hány lövést adott le pontosan – egyesek azt állítják hét lövést hallottak, mások kilenc-tízről számoltak be.

A TV Noviny szerint a Twitteren állítólag valaki magára vállalta a támadást, amely előtt röviddel egy szélsőséges kiáltványt tett közzé. Ezt viszont azóta már törölte a közösségi háló üzemeltetője. A profil tulajdonosa állítólag később azt írta, hogy öngyilkosságra készül, majd elhallgatott. A rendőrség ezzel kapcsolatban arra kéri a nyilvánosságot, hogy minimalizálja a nem hiteles információk terjesztését.

A nyomozás jelenleg is folyamatban van, a rendőrség bővebb információval egyelőre nem szolgálhat. Az ügyet a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálja.

-para-