A rendőrség intenzíven keresi a templomi betörőket

Ahogy arról hétfőn nem hivatalos forrásból értesültünk, ismeretlen tettesek több csallóközi templomba is betörtek az elmúlt két hétben.

A rendőrség intenzíven keresi a templomi betörőket
A dunaszerdahelyi Szent György-templom (Fotó: Paraméter - illusztráció)

A betöréses lopásokról szóló információkat Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő is megerősítette. 

"A múlt év végén és az idei év elején a rendőrség négy olyan esetet tart számon, mely során ismeretlen tettes templomokba tört be a Dunaszerdahelyi járásban" - közölte kérdésünkre válaszolva a rendőrségi szóvivő. Az említett négy eset vélhetően a nagymegyeri református és római katolikus, az ekecsi, valamint a dunaszerdahelyi római katolikus templomokba történő betöréseket takarja.

Az elkövető a templomokban lévő kegytárgyakat nem tulajdonította, el kizárólag a készpénzre "utazott", bár a miseborba több helyen is beleivott.

"Az elkövető készpénzt lopott a templomokból, legnagyobb zsákmánya 200 euró volt. Az egyik esetben semmilyen kár nem történt. A rendőrség intenzíven nyomoz az elkövető után, zajlik a helyszínelések során bebiztosított nyomok kiértékelése"

- nyilatkozta a Paraméternek Martina Kredatusová.

Az ügyben illetékes vizsgálótiszt négy rendbeli betöréses lopás miatt indított büntetőeljárást. Tekintettel arra, hogy kegyeletsértő bűntettekről van szó, háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthat a tettes - feltéve, ha a rendőrség sikeresen felkutatja őt.

(parameter)