A rendőrség ismét nyugodtnak ítélte a tüntetéseket

2021. július 30. - 21:42 | Belföld

Nyugodtan zajlottak a pénteki tüntetések Pozsonyban. A rendőrségnek egyelőre nincs tudomása rendbontásról. A helyzetet továbbra is figyelemmel kísérik. Erről Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott.

A rendőrség ismét nyugodtnak ítélte a tüntetéseket
TASR

Pénteken újabb tüntetésre került sor az elnöki palota előtt, a Hodzsa téren. Több tíz résztvevő gyűlt össze. „A tüntetés nyugodtan zajlott, rendbontás nem történt, és forgalmi fennakadás sem volt” – mondta Szeiff. A rendőrség egy embert vett őrizetbe, aki meztelenül, alkoholos befolyásoltság alatt a szökőkútban fürdött. Több százan tüntettek csütörtök (július 29.) reggeltől a pozsonyi Hodzsa téren, az elnöki palota előtt az oltás, a járványügyi intézkedések, valamint Zuzana Čaputová köztársasági elnök, a kormány és a parlament ellen.

A pozsonyi Szabadság téren pénteken a parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia (PS) szervezett tüntetést a Covid-19 elleni oltás támogatása céljából. Ennek több száz résztvevője volt. Itt egy 70 éves férfit állítottak elő a rendőrök, aki nem tartotta tiszteletben a szervezők utasításait, és a hangoskodásával zavarta az összejövetelt. „Hasonló okból egy másik illetőt is előállítottak a rendőrök” – jegyezte meg Szeiff.

A demonstráció elején az oltásellenes tüntetők megpróbáltak bejutni a rendezvényre. A szervezők azonban csak a beoltottakat és a negatív teszttel rendelkező személyeket engedték a helyszínre.

TASR