A rendőrség kihallgatta az eltűnt 18 éves Terézia barátját – veszekedtek, mielőtt nyoma veszett a lánynak

2023. január 31. - 11:36 | Régió

Újabb fejlemények láttak napvilágot a 18 éves Terézia Macalíková eltűnésével kapcsolatban. A lány barátját kihallgatta a rendőrség, amely a városi tömegközlekedési vállalat biztonsági kamerás felvételeit is elemzi.

A rendőrség kihallgatta az eltűnt 18 éves Terézia barátját – veszekedtek, mielőtt nyoma veszett a lánynak
Fotó: Facebook.com/ZÁCHRANNÝ SYSTÉM SLOVENSKO-PÁTRANIE PO OSOBÁCH

A lány barátja a TV Novinynek elmondta, hogy újabb részletes vallomást tett a rendőrségen, közölt minden időpontot, hírt és új információt, amit sikerült kiderítenie. A rendőrök átjárták vele azokat a helyszíneket is, ahol a középiskolás lány esetlegesen tartózkodhat.

Ezt követően a rendőrök a sráchoz is elmentek, ahol lefoglalták Terézia néhány holmiját arra az esetre, ha DNS-tesztet kell végezni. A rendőrség egyelőre nem közölt bővebb információkat a lány eltűnésével kapcsolatban, a keresőakció hétfőn is folytatódott. A folyami rendőrség, valamint más mentőszervezetek is csatlakoztak a kereséshez, az egységek már átkutatták a Duna partszakaszát az Öreg hídtól egészen Rovinkáig.

Terézia szombaton (január 28.) este fél nyolc körül ment el barátja pozsonyi otthonából azt követően, hogy veszekedtek. A lány a Nagytapolcsányi járásból származik, csupán a barátjánál volt látogatóban a hétvégén.

Egy ideig nem válaszolt az üzenetekre és a hívásokra, majd nyolc óra körül küldött egy üzenetet a srácnak, amiben azt írta, hogy az Öreg hídon tartózkodik. Mire barátja odaért, a lány már sehol sem volt, csupán a kabátját találta meg, benne a pénztárcájával és a mobiljával. A közösségi hálón is megosztották Terézia eltűnéséről szóló információkat. Egy lány erre reagálva közölte, hogy este nyolc óra körül a szüleivel haladt át a hídon, és látták Teréziát, ahogy ott üldögél. Egy nő szintén arra járt akkortájt, és miközben telefonált, sírást hallott a híd alól.

Terézia Macalíková sovány testalkatú, 160 centiméter magas, hosszú, vörös, göndör haja és zöldeskék szeme van, arca szeplős. Eltűnésekor fekete melegítőt, fekete pulóvert és fehér hócsizmát viselt. A rendőrség arra kéri a nyilvánosságot, hogy aki információval rendelkezik a lány hollétéről, vagy látta őt, az hívja a 158-as számot, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy hagyjon üzenetet a rendőrség Facebook-oldalán.


(tvnoviny.sk)

Címkék: eltűnt, lány, Pozsony