A rendőrség meggyanúsította a gyerekeket és hajléktalanokat terrorizáló komáromi lánybanda egyik tagját

2021. október 1. - 13:16 | Régió

A rendőrség garázdasággal és zsarolással gyanúsította meg annak a lánybandának az egyik tagját, amely idén tavasszal Komárom utcáin garázdálkodott.

A rendőrség meggyanúsította a gyerekeket és hajléktalanokat terrorizáló komáromi lánybanda egyik tagját
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A 14-15 éves fiatalok főként a vasútállomás környékén zaklatták és bántalmazták a korukbeli gyerekeket és a hajléktalanokat. A közösségi hálón megjelent egy videó is, amelyen látható volt, hogy egy lányt arra kényszerítenek, hogy letérdeljen és bocsánatot kérjen a közösségi hálón tett megjegyzéseiért. Az egyik pillanatban aztán fejbe rúgták a fiatalt, aki miután feltápászkodott, elmenekült.

Miután a videó felkerült az internetre, az illetékesek foglalkozni kezdtek az üggyel, a rendőrség a lakosság segítségét kérte a banda tagjainak azonosításában.

A bűnügyi osztály nyomozója május óta dolgozott az ügyön, ez pedig végül oda vezetett, hogy garázdasággal és zsarolással gyanúsítottak meg egy 15 éves lányt. A komáromi rendőrség egy korábbi közleménye szerint a bandának 6-8 vezéregyénisége, valamint kb. 40 tagja lehet – főként komáromi és környékbeli gyerekek, akik közül többen problémás vagy csonka családból származnak.


-para-