A rendőrség mindent megtesz a békés karácsonyért – csütörtökön indul az Advent fedőnevű akció

2022. november 30. - 09:39 | Belföld

A rendőrség csütörtöktől (december 1.) elindítja az Advent fedőnévre keresztelt közlekedés-biztonsági akcióját, ami egész december végéig tart majd – tájékoztatta a Paramétert Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

A rendőrség mindent megtesz a békés karácsonyért – csütörtökön indul az Advent fedőnevű akció
Illusztráció (Fotó: TASR)

Főként az autósoknál, rollerezőknél és kerékpárosoknál ellenőrzik majd, hogy fogyasztottak-e alkoholt, de a vezetés módját és a sebességet sem hagyják figyelmen kívül. Emellett azt is figyelni fogják, hogy a gyalogosok betartják-e a szabályokat.

A szóvivő szerint a rendőrök minden csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap olyan helyekre összpontosítanak majd, ahol nagyobb számban mozognak emberek. Ilyenek például a bárok, a vendéglők vagy a diszkók.

Az ünnepek alatt, tehát december 24. és 26. között, valamint 31-én nagyobb gyakorisággal találkozhatunk rendőrökkel például a közutakon vagy a vasútállomásokon. A hatóság továbbá felszólítja az embereket a nagyobb óvatosságra és egymással szembeni toleranciára. „Ne csak az utakon lassítsanak, hogy együtt, nyugalomban és elsősorban a családunkkal élhessük meg az ünnepeket” – tette hozzá a szóvivő.


-para-