A rendőrség szerint nem sértett szerzői jogokat Andrej Danko, leállították a kisdoktorijával kapcsolatban indított eljárást

2020. július 24. - 16:44 | Belföld

Lezárult az Andrej Danko (SNS) volt házelnök kisdoktori munkájával összefüggésben indított büntetőeljárás. A nyomozó döntése jogerős. Ezt Petra Kováčiková, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság munkatársa erősítette meg a TASR hírügynökségnek pénteken.

A rendőrség szerint nem sértett szerzői jogokat Andrej Danko, leállították a kisdoktorijával kapcsolatban indított eljárást
Fotó: TASR

„Ebben az ügyben leállítottuk a büntetőeljárást, mivel nem történt bűncselekmény” – tette hozzá Kováčiková.

A büntetőeljárás végleges leállításáról maga Danko tájékoztatott csütörtökön. Azt mondta, a rendőrség megállapította, hogy nem sértett szerzői jogokat.

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem (UMB) Akadémiai Szenátusának különbizottsága, amelynek az egyetemen készült kisdoktori munkákkal kapcsolatos plágiumgyanú kivizsgálása volt a feladata, megállapította, hogy a média által is tárgyalt két kisdoktori munka tartalmaz olyan részeket, amelyeket a szerző a forrásmunkákhoz képest kis mértékben átalakított, a munka legnagyobb része azonban nagymértékű egyezést mutat a forrásokkal, néhány helyen a tagolás, a fejezetek és alfejezetek is egyeznek.


TASR