Rendőrségi felvezetéssel megérkeztek a kamionok Pozsonyba, a közlekedési minisztérium nem érti az UNAS lépését

Sztrájkra és útlezárásra készülnek a teherfuvarozók Pozsonyban, dél környékén rendőrségi felvezetéssel megérkeztek a kamionok.

Rendőrségi felvezetéssel megérkeztek a kamionok Pozsonyba, a közlekedési minisztérium nem érti az UNAS lépését
Fotók: Paraméter

Délelőtt 11 óra környékén a Rožňavská utcán még gyenge volt a forgalom, Tomášik (Tomášiková) utcai kereszteződésnél, a járási hivatal parkolójában egy rendőrségi vízágyú és néhány rendőrautó parkolt. Délelőtt a városban nem voltak nagyobb dugók a szokásosnál.

A kamionok déli 12 óra előtt indultak el az Aranyhomok (Zlaté piesky) melletti parkolóból. A rendőrök mintegy 20 teherautó érkezését jelezték.

12 óra után rendőrségi felvezetéssel megérkeztek a kamionok:

Az újságírók mellett már megjelent a PS-Spolu tucatnyi aktivistája is.

A közlekedési minisztérium nem érti az UNAS lépését. „Rendszeresen tárgyalunk a közúti fuvarozókkal, partnerek vagyunk a követeléseik megoldásában” – tájékoztatott ma a szaktárca.

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szerint is felesleges a sztrájk. „Nem értem, hogy miért ilyen szélsőséges eszközökkel akarják elérni követeléseik teljesítését” – mondta a miniszter. – Biztosíthatom képviselőiket, hogy partnerek vagyunk mindenhol, ahol lehetőségünk van bármit is változtatni.” Szerinte a legutóbbi találkozójuk alkalmával részletes tájékoztatást adtak a fuvarozóknak a kialakult helyzetről.

A találkozó egyik eredménye volt, hogy megállapodtak az együttműködésről a feladatok megoldásában.


(para)