Rendszeresen megrongálják a Somorja közelében lévő töltésen a korlátokat, de nem hagyják annyiban

2020. július 22. - 18:50 | Régió

Rendszeresen megrongálják a korlátot a bősi vízerőmű bal oldali töltésén, a Szemet és Somorja közötti szakaszon.

A korlát arra szolgál, hogy jogosulatlanul ne hajthassanak be a sofőrök a területre. A problémáról a közösségi hálón tájákoztatott a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat pozsonyi fióktelepe. A vállalat közölte, nincsenek meg a személyi és anyagi feltételei annak, hogy minden egyes rongálás után megjavítsák a korlátot, ezért arra kérik a lakosságot, ha ilyesmit tapasztalnak, jelentsék a rendőrségen.

Tavaly számos intézkedést vezetett be a vízgazdálkodási vállalat a Duna-gátaknál, hogy megakadályozza az autók jogosulatlan behajtását. Például betonakadályokat helyeztek ki a Gútor és Pozsony közötti szakaszon, ezzel egyidejűleg a rendőrséggel együttműködve szigorították az ellenőrzést a töltéseken.

Az intézkedéssel arra az esetre reagált a vállalat, amikor egy közismert ügyvéd autóval közlekedett a Pozsony és Somorja közötti töltésen. Amikor egy biciklis megkérdezte tőle, van-e erre engedélye, szidalmazni kezdte a kerékpárost. 2017-ben pozsonyi, gútori, szemeti és somorjai lakosok nyílt levélben hívták fel a figyelmet arra, hogy egyre több az autó a Duna-töltésen.

2018-ban a vízgazdálkodási vállalat bejelentette, rendszerszintű intézkedéseket vezetnek be a probléma kiküszöbölésére. A tervek között térfigyelő kamerarendszer felszerelése, az összes korlát megjavítása, a sportolókra és a gépjárművek közlekedésére vonatkozó szabályok bevezetése szerepelt.

(TASR)

Címkék: vízerőmű, Somorja