Rengeteg újdonságot mutatott be az Apple, és bejelentett egy nagy dolgot is

2020. június 23. - 07:58 | Tech

Hétfőn kezdődött az Apple az éves fejlesztői konferenciája, ezúttal teljesen online. A nyitóbeszédben leleplezték az operációs rendszereik, példéul az iOS, az iPadOS és a Mac OS újdonságait is.

Rengeteg újdonságot mutatott be az Apple, és bejelentett egy nagy dolgot is
Fotó: AFP

A konferencián bejelentették, hogy megválnak az Intel processzoraitól, és a saját szilícium lapkáit kezdik el használni.

A fejlesztők már a héten elkezdhetnek játszani egy Apple A12Z csipre épülő Mac minivel, a fogyasztóknak csak az év végén mutatják be az első Apple-csipes új hardvereket, és a következő két évben még Intel processzorral is megjelennek új számítógépek - írja az Index.

Bejelentették azt is, hogy az iPhone iOS 14-es rendszerén például átalakul a főmenü, egy App Library nevű funkció automatikusan mappákba szervezi az appokat, például a játékokat, a közösségi appokat, a nemrég hozzáadott appokat.

Minialkalmazásokat, widgeteket lehet majd elhelyezni az ikonok között, amelyek ugyanúgy lekerekített sarkú négyzetek vagy téglalapok, mint az ikonok, csak nagyobb területűek.

A Sirit újratervezték, hogy kevesebb helyet foglaljon el, ne a teljes kijelzőt, amikor kérdezünk valamit a hangvezérelt asszisztenstől.

Izgalmas újítás még az telefonba feltölthető digitális autókulcs, ami először a BMW egyik modelljével fog működni. Megoldható vele az ajtónyitás és az indítás.

A bejelentésekkel új korszak kezdődik, amikortól nagyjából a teljes ökoszisztémájukat ők fogják uralni, az utolsó csiptől egészen a szoftverig.


(viaIndex)

Címkék: Apple, TIm Cook