Részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak az Arriva busztársaság

2019. november 13. - 18:17 | Régió

Őszinte részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak az Arriva társaság, annak az autóbusznak a tulajdonosa, amely szerda délután karambolozott egy tehergépjárművel Nyitragelencsér (Nitrianske Hrnčiarovce) és Malánta (Malanta pri Nitre) közelében.

Részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak az Arriva busztársaság
Fotó: TASR

A személyfuvarozó cég közölte, a teherautó nekirohant a Nyitráról 12.50-kor induló busznak a Nyitra-Gímes (Jelenec) útszakaszon. „Vállalatunk mindenben maximális segítséget nyújt a mentőegységeknek“ – közölte Petra Helecz, az Arriva munkatársa.

Mint ismert a szörnyű balesetben 12 személy a helyszínen életét vesztette, közülük négyen gyerekek: egy Nyitra és Aranyosmarót között menetrend szerint közlekedő, javarészt isklásokat szállító autóbusz és egy kavicsot szállító teherautó karambolozott az első osztályú 65-ös úton. 

A teherkocsi a baleset előtt szemtanúk elmondása szerint megbillent valami miatt, majd a busz oldalának hajtott, emiatt a busz az árokba, a teherautó pedig az útra borult. Az áldozatok számáról folyamatosan más információk érkeztek, most azonban már biztosnak tűnik, hogy a helyszínen 12-en haltak meg, köztük négy kiskorú gyerek, 17 további személyt pedig kórházba szállítottak, hármuk sérülése életveszélyes.


(TASR/para)